AANBEVOLEN SITES


Op deze pagina staan sites die ik om soms zeer uiteenlopende redenen graag wil aanbevelen. Het is nooit te laat om te leren van de inhoud of boodschap van andere sites en ook tijd om gewoon te genieten van al het moois dat vaak wordt gemaakt, is een reden voor mij om deze, in aantal wellicht bescheiden, maar voor mij persoonlijk zeer waardevolle sites, te noemen. Zie het maar als een uiting van mijn behoefte om mezelf weer een beetje terug te vinden nadat ik jarenlang mijzelf volledig heb ontkend en gedegradeerd was tot een slaaf van mijn angsten en onzekerheden. Leuk is het niet om jezelf kwijt te zijn, maar de ontdekkingstocht die me nu wacht kan nooit beroerder zijn dan de tijd die passé is. Dat was pas uitzichtloos. Verstand niet meer op nul en blik op de toekomst is het devies.


Ik hoop dat de tijd mij nu goed gezind zal zijn en ik op de weg terug naar mijzelf niet al te vaak zal verdwalen of op doodlopende paden terecht zal komen. Ik denk bij tijd ook aan al die verloren tijd die BDD met zich heeft meegebracht en vaak nog brengt. Uren en vaak hele dagen werden verzwolgen door de obsessies in mijn hoofd. En nog moet ik uitkijken dat mijn dagen daar niet op slechte momenten weer geheel aan opgaan. Tijd heelt wonden is het bekende gezegde. Ik ga er van uit dat die boodschap ook op mij van toepassing zal zijn en ik hopelijk over .. jaar met een minzame glimlach op mijn gezicht kan terugkijken op mijn toch wel wat verdrietige verleden.m4m logoDe site die bij mij met stip op nummer één staat is de site van mijn onmisbare hulp bij het ontwerpen, vervolmaken en promoten van BDD-INFO.NL, namelijk de site M4M, Multi for Media uit Leiden. Ook uw belangen zijn bij deze ondernemer absoluut in goede handen, dus lees gauw verder wat mijn ervaringen zijn met deze webdeveloper.

ans markusDe derde site die mij om persoonlijke reden heel erg aanspreekt is de site van de Nederlandse kunstenares Ans Markus. Onlangs had ik het geluk een werk van Ans Markus te kunnen kopen via een zeer betaalbare speciale aanbieding, waardoor ik nu in het bezit ben van een werk waar spiegels op staan. Spiegels tonen mijn spiegelbeeld keer op keer op verschillende wijze. Daarom heb ik er voortdurend een soort van haat/liefde verhouding mee.Ik kan vaak niet zonder, maar tegelijkertijd ook niet mét spiegels leven, met eeuwige tweestrijd als gevolg. Ans Markus heeft in dit werk een boodschap verwerkt over hoezeer je vaak maar moet afwachten wat de spiegel laat zien. Maar ook de terugblik naar het verleden (het bespiegelen) en het vooruit kijken naar de toekomst is met een spiegel te verbeelden. Het werk van Ans Markus is naast prachtig om te zien ook heel toepasselijk op de onzekerheden van mensen met BDD. De personages met windsels om hun lijf willen niet gezien worden, iets wat (voor mij althans) heel herkenbaar is. Wie dit ook aanspreekt kan ik aanraden om verder te kijken op de site van deze kunstenares: Ans Markus. Op genoemde site staat ook de eigen motivatie van Ans Markus beschreven, die zeer de moeite waard is om te lezen. Haar werk weerspiegelt namelijk eveneens haar persoonlijke onzekerheden.