AMC LOTGENOTENGROEP BDD
 
AMC de Meren

Onderstaande tekst is geciteerd uit een brief van het AMC aan iedereen die behoefte heeft aan lotgenotenbijeenkomsten

LET OP!  DEZE BIJEENKOMSTEN ZIJN MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR EN DE CONTACTPERSOON OOK NIET!

Beste lotgenoot,

Graag maak ik je attent op het feit dat we in april/mei willen gaan starten met een lotgenotengroep voor mensen met BDD.

De groep zal worden begeleid door een ervaringsdeskundige BDD en mijzelf. Ik heb last gehad van OCD en ben sinds ruim een jaar werkzaam als ervaringsdeskundige op de zorglijn angststoornissen.

De bijeenkomsten vinden iedere maand plaats op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur in een zaaltje van de afdeling angst van het AMC. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel schrijf je je in voor een serie van 5 bijeenkomsten. Er is dan een vaste groep waar geen mensen tussendoor kunnen bijkomen. Na 5 keer kan je besluiten om je nogmaals in te schrijven voor een serie van 5 keer of te stoppen. Dan is er dus de gelegenheid voor nieuwe mensen om in te stromen.

We beginnen de bijeenkomsten met een rondje ervaringen uitwisselen. Na de pauze wordt een onderwerp besproken dat aanspreekt of door de deelnemers zelf aangedragen wordt.
Om een paar voorbeelden te geven:
- In hoeverre bepalen de klachten je leven?
- Ondanks alles toch genieten!
- Hoe vertel ik het mensen in mijn omgeving?
Enzovoort…..

BDD is een lastige kwaal. Het kan heel prettig zijn je ervaringen te delen met lotgenoten. En een steuntje in de rug voelt goed!

Soms hoor je weleens dat mensen bang zijn dat een lotgenotengroep een klaag- en zeurgroep is, waar je alleen ellende te horen krijgt. Natuurlijk kunnen er emoties zijn maar er wordt ook zeker gelachen. Vaak meer dan je verwacht! Doel is dat je gesterkt weer naar huis toe gaat.
 

UPDATE OKTOBER 2013

Helaas loopt de belangstelling voor de BDD lotgenotengroep flink terug.
De opkomst is heel magertjes.
En aangezien een groep pas waardevol is als er interactie tussen minimaal een paar deelnemers is lijkt het ons goed de bijeenkomsten op te schuiven totdat er voldoende belangstelling voor is.

Dit betekent dat ik graag van je hoor als je lotgenoten wilt ontmoeten. Ik noteer dit dan en wanneer er een aantal mensen zijn plannen we een bijeenkomst in. Wil je ook aangeven of je het liefst op een ochtend, middag of avond wilt komen?
Ik ga dan mijn best doen iets te regelen.

Ook is er de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek met een collega en mij te hebben. Het kan een opstapje zijn naar behandeling. In ieder geval kan je op een laagdrempelige manier van gedachten wisselen. Mijn collega en ik zijn beide ervaringsdeskundig op resp. BDD en OCD gebied. Je kunt hiervoor een afspraak maken.

Heb je nog vragen of wil je een telefonisch gesprek hebben kan je contact opnemen met mij Karolien.

Karoline Esser, ervaringsdeskundige
Zorglijn Angststoornissen Psychiatrie, AMC
email: k.d.esser@amc.nl
tel: 020- 8913844
werkdagen: ma en woe van 9.00 tot 16.30 uur