ANGST EN DWANGSTOORNISSEN AMC


AMC Psychiatrie Zorglijn Angststoornissen


AMC de MerenDe zorglijn Angst & Dwangstoornissen van het AMC is gespecialiseerd in zorg en onderzoek van angststoornissen, de obsessieve compulsieve stoornis en de zogenaamde obsessieve compulsieve spectrumstoornissen. Onder deze spectrumstoornissen worden verstaan de Body Dysmorphic Disorder en de controle- ofimpulsbeheersingsstoornissen, zoals skin-picking of trichotillomanie. 

Het team is zeer deskundig en dynamisch en bestaat uit ervaren psychiaters, gedragstherapeuten en onderzoekers die iedere patiënt en zijn klachten als een uitdaging zien. Doordat alle medewerkers betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek, vindt behandeling plaats volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Mensen uit heel Nederland kunnen zich aanmelden voor een intake. Behandeling is mogelijk voor zowel lichte of beginnende klachten, als ernstige problematiek, waar al vele behandelingen zijn geprobeerd.

Behandeling:

Gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen, wordt meestal behandeld met een combinatie van medicatie en cognitieve gedragstherapie (CGT), maar er kan rekening gehouden worden met persoonlijke voorkeuren.

Psychologische behandeling (CGT) vindt op twee manieren plaats:
1.  Poliklinisch: Wekelijks of twee-wekelijkse individuele therapie.
2. Dagklinisch: 1 of 2 daags dagprogramma waarin groepstherapie afgewisseld wordt met individuele gesprekken voor mensen met Body Dysmorphic Disorder.  

Voor meer informatie: AMC Zorglijn Angststoornissen
Ook te vinden via de algemene pagina psychiatrie van het AMC: AMC/ psychiatrie  


Onderzoek in het AMC betreffende Body Dysmorphic Disorder
Zie pagina onderzoek
 BDD LOTGENOTENGROEP AMC START IN APRIL/MEI 2012

Het AMC start in april/mei 2012 met een lotgenotengroep voor mensen met BDD.

De groep zal worden begeleid door Susan van der Broek, ervaringsdeskundige BDD en Karoline Esser. Laatstgenoemde heeft last gehad van OCD en is sinds ruim een jaar werkzaam als ervaringsdeskundige op de zorglijn angststoornissen.

De bijeenkomsten vinden iedere maand plaats op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur in een zaaltje van de afdeling angst van het AMC. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel schrijf je je in voor een serie van 5 bijeenkomsten. Er is dan een vaste groep waar geen mensen tussendoor kunnen bijkomen. Na 5 keer kan je besluiten om je nogmaals in te schrijven voor een serie van 5 keer of te stoppen. Dan is er dus ook de gelegenheid voor nieuwe mensen om in te stromen.

Voor meer info en inschrijven zie de nieuwe pagina: AMC lotgenotengroep