THE BDD WORKBOOK


The BDD Workbook In dit BDD werkboek wordt een soort doe-het-zelf methode beschreven om de stoornis aan te pakken. Het boek is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel is vooral informatief. Het tweede deel is meer praktisch gericht. In negen hoofdstukken wordt daar getracht om langs systematische weg de verstoorde belevingen aan te pakken en het hoofd te bieden. Na het lezen van dit boek ben je wel heel veel wijzer, maar de daadwerkelijke aanpak van de problematiek moet naar mijn mening toch echt in samenwerking met een deskundige. Met die begeleiding erbij kan het een heel nuttig boek zijn. Ook als extra leidraad voor het maken van stappenplannen in de behandeling is het goed te gebruiken. Klik op het boek voor meer informatie en een overzicht van de inhoud van het boek.

In deel 1 komen onder andere aan bod:
Wat is BDD - BDD bij mannen - Heb ik BDD - Behandeling van BDD   Welke invloeden bevorderen BDD

In deel 2 komen onder andere aan bod:
Ontspanning - Gedachten veranderen - Overtuigingen - uitdagen - Gedragstherapie - Exposure response opdrachten  -  De rol van zelfrespect  - Sociale isolatie  -  Stilstaan bij je winsten  -  Steun van familie

Een radio interview over BDD met één van de auteurs van het hier genoemde boek , Dr James Claiborn is te beluisteren via de pagina radio.


Schrijvers: James Claiborn en Cherry Pedrick
ISBN nr: 1572242930 Prijs: € 17,99
Bestellen kan bijvoorbeeld bij BOL.com  terug  terug naar overzicht boekbesprekingen