TOELICHTING LAY-OUT 


Deze site is voorzien van diverse logo's. Voor elk onderdeel van het navigatiemenu is een andere header (plaatje bovenaan) gekozen. Elke header heeft te maken met het onderdeel waar het voor wordt gebruikt. Centraal door de hele site staan vlinders. Enige weken na de start van deze site in augustus 2005 kreeg ik contact met de lotgenote die zich 'vlinder' noemt. Het was mijn eerste lotgenotencontact en daardoor dus extra bijzonder. Maar ook de naam vlinder vond ik zo treffend gekozen voor iemand met BDD, dat ik in overleg met deze lotgenote besloten heb om die vlinder als symbool in de site te verwerken. Het staat voor een nieuw begin. Net zoals een rups zich uit zijn cocon ontpopt tot een mooie vlinder, hopen wij dat ook te gaan beleven. De vrijheid lonkt en de vlinder begint aan zijn eerste voorzichtige verkenning van de wereld. De gouden vlinder op elke pagina is de vlinder die we hopen te worden. Het kan even duren, maar we gaan ervoor!

Ook zijn op de site veel houten poppen te zien, die vaak als model door tekenaars worden gebruikt. Het leuke van die poppen vind ik de neutrale uitstraling. Het is noch man, noch vrouw, heeft geen enkele opsmuk en is daarom zo'n mooi symbool voor de puurheid van mensen als je alle franje weghaalt. Zonder franje kun je de echte mens zien. Het is aan ons om onze eigen in de knoop geraakte franje te verwijderen en onszelf dan eindelijk terug te vinden zoals we ooit waren: tevreden, ongeacht wat voor uiterlijkheden dan ook, niet onzeker maar trots en het besef dat we er net als alle andere mensen op de wereld onvoorwaardelijk mogen zijn.


De houten poppen op de site komen van de hand van een grafisch designer uit Griekenland. Zijn werk is te zien op de site van Stock Exchange onder de naam float. Veel dank voor de mooie foto's.
The wooden dolls presented on this site come from a graphic designer in Greece. You can see more of his work on Stock Exchange, calling himself float. Many thanks to his beautiful photos.